Tweede plaats + publieksprijs voor Toontje Ongeregeld in Groenlo!

14 mei 2015.

De kerkklok slaat half tien en traditiegetrouw beginnen we aan onze toeristische fietstocht naar het mooie Groenlo om daar bij Linda thuis aan te schuiven voor het ontbijt. Na een slopende start besloot de kopgroep bestaande uit Niels, Sven en Jelmer na een slordige anderhalve kilometer de eerste pitstop in te lassen. Flesjes Kopfler in alle kleuren van de regenboog verschijnen uit verschillende fietstassen (waarvoor onze hartelijke dank uitgaat naar Gonny en Henk) en luttele seconden later kon onze rit worden hervat. Herhaal deze voorgaande twee regels een keer of tien en voor je het weet sta je in het centrum van Groenlo.

 

Spreekwoorden als “een goed begin is het halve werk” en “good ett’n want drinken is ook duur” kunnen op een dag als deze niet ontbreken, en met deze gedachte in het achterhoofd schuift iedereen enkele bolletjes belegd met kaas en worst vergezeld met wat glaasjes koffielikeur naar binnen. De zon breekt door en de stemming zit er lekker in, de witte broeken mogen aan en we vertrekken richting de markt. Eenmaal daar zoeken we onze nieuwe (!) begeleidsters Karen & Marloes op die we via deze weg nog heel erg willen bedanken voor de goede zorgen donderdag, top! (en tot volgend jaar)

 

Genoeg gekeuveld, tijd om muziek te maken. Onze aftrap staat gepland op het Europlein en vergezeld met wat lichte spanningen schalt “Everytime we touch” al gauw over het publiek. Zenuwen verdwijnen als sneeuw voor de zon en we genieten met volle teugen. Van het publiek, de sfeer, het weer en de muziek. Na het applaus van het uitzinnige publiek in ontvangst te hebben genomen snellen we ons naar de Beltrumsestraat om ons daar voor de tweede keer voor de jury te bewijzen. Het was wederom genieten, wat een heerlijke hobby hebben we toch!

 

Twee juryblokjes in relatief korte tijd hakken er behoorlijk in waardoor de glaasjes priklimonade en Grolsch ons natijd uitstekend smaken.
De Goudsmitstraat en Marveld staan nu voor ons op het programma waar we geheel ontspannen de boel op stelten mogen gaan zetten. Hordes in-Toontje-fanpolo-gehulde-fans achtervolgen ons en samen met hen en vele anderen wordt er flink gedanst en geniet iedereen wederom met volle teugen. Nummers als “ik wil je” en “spidi” raakt nooit iemand op uitgekeken en zo renden we ook donderdag van links naar rechts, en van rechts naar links.
Na al deze gekkigheid en ontspanning staat ons nog één hele mooie taak te wachten. Aan ons de eer om vanaf klokslag 17.00u de Markt op kop te zetten. En warempel waren de glaasjes Grolsch-ranja niet meer in staat onze hartslag in toom te houden.

 

Niet eerder was de Markt zo vol, niet eerder hadden we er zóveel zin in en niet eerder was het zo mooi. We speelden op de top van ons kunnen en genoten met volle teugen. Natijd klonken enkele anekdotes van Toontjes die een jaar of zeven geleden nog samen met paps, mams, opa of oma tussen het publiek stonden te genieten van al het moois dat dweilmuziek mag heten. En nu stonden we er zelf. Guus Meeuwis geeft wel eens een concertje genaamd “groots met een zachte g” nou doe ons maar “Grolsch en Genieten met een hoofdletter G”. Potverdorie wat was het gaaf.
Toen we onze laatste noten van “Chelsea dagger” langzaam hoorden wegebben verscheen er bij iedereen een grote glimlach op het gezicht. Het wachten op de uitslag was begonnen, maar wat die ook mocht zijn, onze dag kon al lang niet meer kapot.

 

Onder het genot van een drankje luisterden we naar de Eierjongens en Flierefluiters. De spanning steeg voor de zoveelste keer die dag, want het was tijd voor de prijsuitreiking. De winnaar van de leutklasse kon ons niet gauw genoeg verteld worden, des te eerder wij onze prestatie konden horen. Terwijl er een verhaaltje over het ontstaan van de publieksprijs werd verteld werden hier en daar nog gauw wat biertjes besteld en wat ons betreft konden we direct door naar de wedstrijdklasse. Maar warempel gebeurde er iets waar we niet helemaal op voorbereid waren, de publieksprijs (een weekendje Marveld voor de hele club) was voor Toontje Ongeregeld! Verbaasd maar uiteraard uitzinnig van vreugde namen wij deze in ontvangst. Wat beduusd van deze prijs was inmiddels het opnoemen van de noteringen in de wedstrijdklasse begonnen en voor we het wisten zaten we al in de top 5, top 4, top 3… waar zou het eindigen? Samen met de Kopperbloazers mochten wij de tweede plaats delen en de eerste plek ging wederom naar de Flierefluiters uit Sassenheim. We zijn dik, maar dan ook dik tevreden met een tweede plek + publieksprijs. Na nog de nodige versnaperingen op de Markt te hebben genuttigd vertrokken we weer richting de Bernhardstraat voor een barbecue die nog tot in de late uurtjes duurde…. En zo ontstonden er nog vele mooie anekdotes die avond.

 

We willen iedereen die er samen met ons weer een onvergetelijke dag van heeft weten te maken hiervoor heel erg bedanken. We zijn TROTS en zien jullie allemaal graag snel weer!

Over Toontje Ongeregeld

Toontje Ongeregeld is een dweilorkest uit Winterswijk bestaande uit 19 jonge, enthousiaste muzikanten. Bij ons staan plezier en muzikaliteit voorop en dat zorgt altijd voor een feestje.

Volg ons